Pagini

miercuri, 31 martie 2010

Povesti de dragoste

Sunt impresionata de povestile de dragoste reale, asa ca trec cu vederea peste cele celebre precum: Romeo si Julieta, Tristan si Isolda,Orfeu si Euridice, Ludovic al XVI- lea si Maria Antoaneta etc si aduc la lumina cateva povesti de dragoste autohtone.
Personaje mitologice, legendare sau mari personalitati ale lumii, au trait legaturi pasionale, complicitati sau drame, sacrificand totul pentru iubire.
Sunt cupluri care au devenit celebre pentru ca au scandalizat intreaga lume, deoarece au trecut peste orice constrangeri sociale, morale sau religioase, pentru a pune in valoare pasiunea si sentimentele ce le uneau.
Am ramas impresionata de povestea cuplurilor:
1. *Stefan Iordache- Mihaela Toniza, au ramas impreuna pana la sfarsitul vietii, 40 de ani.
Pe coroana depusa langa trupul neinsufletit al marelui actor aceasta a ales un simplu " Asteapta-ma", un an mai tarziu s-a stins din viata.
2.* poetul Stefan Augustin Doinas- balerina Irinel Liciu, povestea lor de iubire a durat 42 de ani.
O dragoste adevarata, au fost nedespatiti in tot acest timp trecad peste toate atrocitatile vietii si timpurilor.
La 25 mai 2002 o veste trista a facut inconjurul lumii. Irinel Liciu, o fosta mare balerina s-a sinucis cu o supradoza de somnifere, la cateva ore dupa ce sotul ei, marele poet Stefan Augustin Doinas incetase din viata din cauza unui stop cardiac.
In urma ei a ramas urmatorul mesaj : “Domnul meu si Dumnezeul meu, iarta-ma!”. “Doinas, dulcele meu, o prea mare iubire ucide”
3.* Gheorghe Dinica- Gabriela Dinica, in 1996, după 60 de ani în care a fost „vagabond”, aşa cum singur s-a intitulat în melodia sa, s-a căsătorit cu Gabriela Georgeta care i-a fost alături până la moarte, "Eu sunt sotia lui Gheorghe Dinica si atat. Faptul ca el este sotul meu inseamna ca-l merit, iar faptul ca sunt sotia lui inseamna ca ma merita".
4.* Victor Rebenciuc - Mariana Mihut, povestea lor de dragoste continua inca din 1965. In anul 2006 au primit titlul de Cel mai popular cuplu, "Mi-am dat seama ca a trecut o jumatate de viata fara sa realizez. Am fost alaturi de o persoana care mi-a implinit viata", a spus pentru NewsIn actorul Victor Rebengiuc.

Lista mea poate continua cu multe astfel de exemple, ma gandesc la bunicii mei acum. Desi bunicul meu s-a stins din viata , bunica mea nu s-a desprins niciodata de el. Au fost impreuna peste 40 de ani.

Ma intreb ce ii face pe unii oamenii sa traiasca impreuna atata timp? Nu inteleg de ce altii se casatoresc si dupa ceva timp nu se mai suporta, de ce s-au casatorit? -din disperare, complex, prostie?
Nu intelg de ce unii oameni refuza sa se desparta desi....................?
Am multe intrebari, nu am la toate raspunsuri.
Mie imi plac oamenii verticali, curajosi si independenti. Am cunoscut ieri o astfel de femeie . A lasat in urma o vila, masina, magazine , si-a luat copilul si s-a mutat in Brasov si si-a urmat visul . A reusit.
Sotul ei ii este prieten.
Imi plac povestile sincere , ca cele enumerate mai sus si stiu ca voi trai una!